Motoros barátaink:

Szigetközi Sasok baráti kör


 
Szigeti Sasok a médiában

„Új” bútorok az első osztályban

A Szigetközi Sasok Motoros Baráti Köre az Timaffy László Tagiskola diákjai számára egy teljes osztályra való tanulói asztalt és széket ajánlott fel. Az első osztályos gyerekek nagy örömmel vették használatba az új bútorokat. Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Sanyi bácsinak az értékes ajándékért!
Köszönettel: az 1. osztályos diákok

Highslide JS


"Kedves Sándor!
Magam és a gyerekek nevében szeretnék ismételten köszönetet mondani a szép bútorokért. Bármikor szívesen fogadjuk a hasonló felajánlásokat.
A Jó Isten tartsa meg jó szokását!"

Motorosok adakoztak 2010.11.30. - Forrás: www.kisalfold.hu

Ruhát, játékokat és egy tál gulyáslevest kaphattak a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Körének jóvoltából azok, akik a Mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonába.Nemcsak az otthon lakóit, hanem minden rászoruló családot Mosonmagyaróvárról és környékéről vendégül láttak a Barátság utca 29. szám alatti intézményben. Tavaly is szerveztek már ehhez hasonló akciót. Két teherautónyi ruhát, cipőt, gyerekjátékot juttatunk el az otthonba – hangsúlyozza Varga Róbert, a motorosegyesület elnöke. Dr. Mihályi Zsuzsa jóvoltából ingyenes orvosi vizsgálatra is lehetőség nyílt, de két üst gulyás, kenyér és péksütemény is elfogyott a helyi vállalkozások támogatásával. Egy Szolnok melletti település középiskolásai tizenhat zsák ruhát küldtek el Mosonmagyaróvárra, melyeket ugyancsak kiosztottak a hétvégén.
Az egyesületi elnök tudatta: karácsonyra az Éltes-iskolát segítenék adományaikkal.

Highslide JS

Highslide JS


Jótékonykodó Sasok 2009.11.16 - Forrás: www.kisalfold.hu

Ruhát, meleg teát és egy tál gulyáslevest kaphattak a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Körének jóvoltából azok, akik a mosonmagyaróvári Családok Átmeneti Otthonába betértek szombaton. Nemcsak a Családok Átmeneti Otthona lakóit, hanem minden rászoruló családot Mosonmagyaróvárról és környékéről vendégül láttak a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Köre tagjai szombaton a Barátság utca 29. szám alatti intézményben.
- Három hónapja vettük fel a kapcsolatot az intézménnyel, fontos számunkra, hogy a rászoruló, többgyerekes családoknak segíthessünk - hangsúlyozza Varga Róbert, a motorosegyesület elnöke. A civil szervezet nem először adakozik a rászorultaknak. Legutóbb egy hónapja ruhákat, bútorokat, elektronikai eszközöket vittek az intézménybe. Mintegy százötvenen jelentek meg szombaton az otthonban, a bentlakók mellett jöttek Károlyházáról, Rajkáról, Paprétről és Hegyeshalomból is családok, de hajléktalanok is. A két bogrács gulyásleves mellett hamar elfogyott a meleg tea, a péksütemény. - A ruhákat zsákostól vitték, a motoros baráti kör bútorokkal is segített, alapítványunk játékokkal kedveskedett - magyarázta Kopf Katalin intézményvezető, hozzátéve: legközelebb decemberben szerveznek újból ruhaosztást.
Highslide JS


Varga Róbert gulyáslevest oszt a rászorulóknak, de az egyesület meleg teával és péksüteményekkel is kedveskedett.

Motorosok adománya a mentőszolgálatnak 2009.09.26 - Forrás: www.kisalfold.hu

A Szigetközi Sasok Motoros Baráti Kör évről-évre jótékony célra ajánlja fel a nyári motoros találkozójuk bevételét.
- Idén harminc százalékkal nőtt a találkozón résztvevők száma. A Dunakiliti mellett megrendezett összejövetel bevételének egy jelentős részét ezúttal a mosonmagyaróvári mentőszolgálatnak adományoztuk - tájékoztatott Varga Róbert, a szervezet elnöke.
Dr. Mihályi Zsuzsanna, háziorvos, belgyógyász szakorvos közreműködésével öt modern vérnyomásmérő készüléket adtak át a mentősöknek. Mészáros Lajos, a mentőszolgálat mosonmagyaróvári kirendeltségének vezetője örömmel vette át a korszerű berendezéseket, mint mondta, minden eszközre szükség van. Még hozzátette: hétfőn vesszük át a szolgálat új épületét, és reméljük október végére már innen indulhatnak ki a mentőautóink.
Highslide JS


A motoros egyesület gyakran adakozik: korábban többek között a Karolina Kórház gyermekrészlegének gyűjtöttek.

Street fighter show és iszapbirkózás a motoros találkozón 2009.07.25 - Forrás: www.kisalfold.hu

Dunakiliti - A Pannóniától a legújabb japán motorcsodákig szinte mindenféle motorkerékpár "képviseltette" magát a Szigetközi Sasok Baráti Köre idei dunakiliti motoros találkozóján, melyen szombaton este a Harlot, Zorall, Ossian és a Singer koncertezik.
Az igazi motorkülönlegességeket nem csak azok csodálhatták meg, akik ellátogattak a dunakiliti Vadvíz Kempinghez. A Mosonmagyaróvár - Feketeerdő Dunakiliti útvonalon ugyanis mintegy kilencszáz motoros burrogott végig. Sokan kíváncsian várták a nem mindennapi, hangos látványosságot. A Lajta parti városból a felvonulást a találkozó helyszínére rendőrök kísérték.
A két napos találkozóra nem csak magyarok érkeztek, jöttek horvátok, szlovákok, osztrákok, sőt egy finn férfi is több száz kilométert hajtott, hogy itt lehessen.
- A finn motoros interneten talált rá a találkozónkra, Helsinkiből három nap alatt ért hozzánk - magyarázta Varga Róbert, a szervező Szigetközi Sasok elnöke.
A motorosok már pénteken hangoltak a jó hangulatra, szombaton délelőtt a motoros népi játékok szórakoztatták őket. A Junior Team street fighter bemutatója is felejthetetlen látványosságot nyújtott, az attrakció mellett a motorbarátok nem hiányolhatták természetesen a motorbúgást és a füstölő gumi illatát sem. A "sasok", mint jó házigazdák, nem feledkeztek meg a vendégek szórakoztatásáról, és bemutatták, hogyan védhetjük meg magunkat, ha közelharcba keverednénk. A női iszapbirkózásra hevült fel igazán a hangulat, a négy vállalkozó kedvű hölgy bátran küzdött egymással. Persze végül néhány férfi társukat sem kímélték.
Highslide JS
Motorosok gyűjtenek Sótiéknak 2009.06.24 - Forrás: www.kisalfold.hu

Mosonmagyaróvár - Két motorosklub – döbbenetük okán – gyűjtést szervezett a másfél hete a zebrán elgázolt Sóti Antónia családjának. A három gyermek ajándékai mellett több százezer forintot adtak az apának, s tovább folytatják a gyűjtést
"Bennünket is megrázott ez a baleset, s elítéljük a felelőtlenül motorozókat. Ezért kezdtünk a család tagjai számára gyűjtésbe a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre tagjaival" - mondja Varga Róbert, azaz "Hentes", a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Kör elnöke. Hétfőn együtt vittek ajándékokat a Károly utcai panellakásba és nagyjából 200 ezer forintot, amit a saját kasszájukból álltak.
A motorosok átadtak a pénz mellett a családnak ajándékokat, játékokat a gyerekeknek, sőt, egy mosonmagyaróvári cég jóvoltából több kilogramm sajt is a hűtőbe került. Attila, Dávid és Ricsi izgalommal bontotta ki a zsákokat: elsőre a görkorcsolyának volt a legnagyobb sikere.
Az átadáson ott volt Szabó Miklós mosonmagyaróvári polgármester is, aki kerékpárt ígért az iskolába készülő Ricsinek. Sőt, a gyűjtés is tovább folytatódik. A városháza recepcióján elhelyezett urnába folytatjuk keddtől a gyűjtést Sótiék részére – folytatja Varga Róbert, a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Kör elnöke, aki fontosnak tartja hozzátenni: a baleset okozója nem volt a baráti körük tagja.
"Rengeteg segítséget kaptunk, mindenkinek hálásan köszönjük a támogatást: erre vélhetően a későbbiekben is szükségünk lesz. A bátyámék is eljöttek hozzánk, a gyerekeknek itt vannak az unokatestvéreik, így most egy kicsit könnyebb. Csütörtökön lesz a feleségem temetése, félek, milyen hatással lesz majd a három fiamra. Úgy döntöttünk, mindenképp Mosonmagyaróváron maradunk, semmi nem köt már a Jászsághoz: itt kell együtt élnünk az emlékekkel" - mondta Sóti Attila.
Highslide JS


Adományok: Szabó Miklós polgármester és a Szigetközi Sasok Motoros Baráti Kör, valamint a Győr és Környéke Motorosok Baráti Köre adja át az összegyűjtött felajánlásokat.


+21
+25°
+14°
Mosonmagyaróvár
Csütörtök, 16
Péntek   +25° +13°
Szombat   +23° +11°
Vasárnap   +27° +13°
Hétfő   +24° +12°
Kedd   +25° +12°
Szerda   +24° +12°
Támogatók: